18-01-10

Hoofdluis en infectie's.

Toen we in december in het opvanghuis waren kregen we de vraag, weten jullie nog wat we aan hoofdluis kunnen doen ?? Een vraag waarvoor je in Nederland naar de Apotheek gaat. Wat blijkt de kinderen die van straat komen en hoofdluis hebben , werden altijd behandeld met de gebruikelijke middelen die je via de apotheek kan kopen.Maar de hoofdluis is resistent hier tegen .Dus wat dan .Nu hadden ze naar oude middelen gegrepen en de hoofden met petroleum behandelt wat vroeger ook in Nederland gebeurde.Maar dat kunnen ze niet meer krijgen , ten einde raad scheerde ze de kinderen die aangedaan zijn maar kaal.Inmiddels hebben we al rond gezocht naar andere behandelmethode en tips uit grootmoeders tijd en gaan die doormailen naar Roemenië. Maar misschien is er onder de lezers nog iemand die een tip heeft !Ook simpele infectie's of wondjes die je hier via een zalfje of medicijnen van de husiarts kan behandelen reageren bij de straatkinderen 9 van de 10 keer niet op zalf en antibiotica simpelweg omdat de infectie's zo heftig en agressief zijn. De kinderen die besmet of aangedaan zijn gaan dan naar het ziekenhuis en daar in garantaine.Van de zomer was het zelfs zo erg dat er 4 in het ziekenhuis waren en de rest van de groep incl. het personeel aan de antibiotica was ivm de bacterieën die rond spookte. Ook al zijn ze nog zo schoon in het opvanghuis en gaan de kinderen onder de douche en worden alles goed gewassen , de kinderen die van de straat komen dragen van alles bij zich .Voorheen was er een verpleegkundige verbonden aan het opvanghuis maar die is door de bezuinigingen ontslagen en kwamen de straatkinderen en jongeren bij het opvanghuis aankloppen met wondjes/wonden van vechtpartijen, het zich zelf snijden enz. voor hulp, waardoor ernstige infectie's voorkomen konden worden .Inmiddels kunnen ze die hulp niet meer bieden waardoor ze langer doorlopen met alle gevolgen van dien . Van de zomer kwamen we en waren er zelfs geen pleisters en verbandmiddelen aanwezig .Gelukkig hadden wij pleisters gekregen en konden ze die gebruiken. We nemen dus nu ook verbandmiddelen , watten etc. mee als we gaan .

4 opmerkingen:

jente zei

Vervelend die hardnekkige hoofdluis. Ik heb horen zeggen dat tea tree olie de luizen op afstand houdt, misschien meer een preventief middel dan een verdelgend middel? Je kunt een druppeltje achter de oren doen ('t ruikt vrij sterk), in shampoo vorm gebruiken of bv. in een flacon doen en sprayen over jassen enzo.

Snel even wat info opgezocht hoe je het kunt gebruiken...
http://alternatieve-geneeswijzen.org/tea-tree-olie-10-natuurlijke-remedies.html

Christina zei

Uit de oude doos ken ik de middeltjes lavendel (ook in kragen en capouchons), alcohol (lotion met alcohol) azijn en amoniak. Dat laatste zit vaak in shampoos voor gekleurd haar, dat werkt wat makkelijker. Alles wat sterk ruikt helpt wel tegen luizen, maar vaak niet tegen neten. Heel erg goed kammen, en een poosje volhouden is altijd aan te raden.

marije zei

Hoi Henriëtte,

Ik ben als jeugdverpleegkundige jaren o.a. met de hoofdluisbestrijding bezig geweest dus als ik iets kan betekenen mag je het me laten weten.

Liefs,
Marije

Diane. zei

Hoi Henriëtte zoals je ziet ben ik werkelijk in jullie verhaal verstrikt geraakt:). Ik ben sinds afgelopen jaar met EM1 in aanraking gekomen, wat geweldig werkt met kleine en grotere verwondingen. Ook mijn dieren hebben er heel veel baat bij. google hier even mee en er zal een wereld open gaan. Schoon maken, de inwendige mens, verwondingen, brandwonden het werkt bij zoveel dingen. Hier op het dorp is een natuur genezeres die helpt een vrouw met een vreselijk open been. En ze komt regelmatig bij mij een liter halen, het is het enige waarmee ze pijnloos het verband kunnen verwisselen. Het is niet duur en werkt geweldig op allerhande gebied.

Groetjes Diane.